Altior vindt de juiste executives voor echte ondernemers

Altior uit Waregem is al enkele jaren een vaste waarde in de rekruteringssector. En ook al is het kantoor sterk gegroeid en zijn de opdrachten veranderd, het fundament blijft hetzelfde: ondernemers helpen om de sterkste, ondernemende managers en directeuren te vinden.

3 doelgroepen

Altior werd in 2006 opgericht op initiatief van enkele West-Vlaamse captains of industry. “Zij wilden toen een alternatief voor de dominante Angelsaksische headhunters die ook bij ons actief zijn”, vertelt Christoph Leenknecht, een van de partners binnen Altior. “Wij zijn ondernemers voor ondernemers. Een betrouwbare adviseur voor onze klanten.” Al sinds dag één werkt Altior voor drie specifieke doelgroepen: familiebedrijven, private-equitybedrijven en de Belgische hoofdkantoren van internationale groepen. Altior telt ondertussen 15 medewerkers en heeft naast het kantoor in Waregem ook een kantoor in Diegem. Het is stevig geworteld in West-Vlaanderen, maar werkt wel nationaal en internationaal. “Wij halen bijvoorbeeld vaak Vlamingen terug die een tijd in het buitenland hebben gewerkt, maar willen terugkeren”, vertelt Christoph.

Luisteren en overleggen

Een executive search begint voor Christoph en zijn collega’s bij een goed intakegesprek met de klant. “We luisteren vooral naar welke competenties een klant belangrijk vindt. Dan doen we een marktonderzoek, en vertalen dat naar mensen in die markt. We spreken met opinion leaders binnen die sector en zetten die info om in een longlist. Die bespreken we met de klant. Die zoektocht is een echt métier, een ambacht”, vertelt Christoph. Maar overleg met de klant is minstens zo belangrijk. “Het is echt co-creatie, in volle vertrouwen: de goede samenwerking tussen ons en de klant is een voorwaarde om een opdracht te doen slagen.”

“Executive search is een echt métier, een soort ambacht.”

– Christoph Leenknecht

Veranderd door technologie

De zoektocht naar talent is de afgelopen 2 decennia als gevolg van technologische vernieuwingen flink veranderd. “20 jaar geleden bestond LinkedIn nog niet en had je nauwelijks mobiele telefoons. Toen moesten we mensen opsporen via alumnilijsten en hun privénummer zoeken in een telefoonboek”, lacht Christoph. Nu maakt Altior gebruikt van verschillende databanken, doet het een beroep op AI en is ook de zoektocht zelf uitgebreider geworden. “20 jaar geleden had geen enkel bedrijf een Chief Digital Officer, nu wel.” Een goede manager is volgens Christoph “iemand die goed om kan gaan met transformaties, zowel in goede als kwade tijden. Het is iemand die mensen kan inspireren, en die lessen trekt uit een mislukte strategie.”

Over Altior

Altior is de specialist in executive search. Het zoekt en selecteert kandidaten voor topfuncties op management- en directieniveau. Altior, Latijn voor 'hoger', heeft als doel om zowel de bedrijven als de betrokken managers naar een hoger niveau te tillen.

Terug naar inhoudstafel