Mantiro, uniek meubilair met Italiaanse flair

Creativiteit zorgt voor unieke tafels

Nico Debeer wist al van jongsaf dat hij wilde creëren, ontwerpen. Die creatieve ideeën kan hij nu volop uitleven bij Mantiro, zijn eigen bedrijf voor designmeubelen. De tafels en salontafels zijn unieke, handgemaakte producten.

Gouden handen


Hij heeft geduld gehad, Nico Debeer. 4 jaar geleden al begon hij met de voorbereidingen voor Mantiro. Hij ontwierp, hij voerde testen uit, haalde de fouten uit de prille ontwerpen en prototypes. “Ik wist dat ik de lat hoog moest leggen om succes te kunnen hebben met mijn ontwerpen. Ik weet ook dat ik ‘gouden handen’ heb, zoals ze zeggen in West-Vlaanderen, maar ik heb niet echt de technische kennis. Daarom heb ik ondersteuning gezocht, onder andere bij een technisch tekenaar. Ik wilde niet half starten, maar nu zijn we op een punt gekomen dat onze producten klaar zijn.” Een showroom is er niet, maar wel een verzorgde website waar je een eerste indruk krijgt. En de tafels en salontafels zijn te koop in 5 winkels, in elke Vlaamse provincie één.

Uitbreiding


Mantiro begint met tafels en salontafels, zowel voor binnen als buiten. Er zijn 8 ontwerpen, maar klanten kunnen kiezen welke afwerking ze wensen. Zo zijn er veel variaties mogelijk. Binnenkort komen er ook andere meubels, zoals stoelen. Want Nico is ambitieus. Na België wil hij zijn meubels ook snel in Nederland, Frankrijk en Duitsland aan de man brengen.

Het is de liefde voor creëren en voor mooie, afgewerkte meubels die Nico deed beslissen om met Mantiro te beginnen. Hij ontwierp meubels voor zijn eigen huis, maar wil die schoonheid ook delen met anderen. Hij reisde naar Italië om er de mooiste keramiek uit te kiezen, en de notelaar en eik die hij gebruikt komt uit Frankrijk. De onderstellen in staal of aluminium worden in Vlaanderen gelast, en zelf staat Nico mee in het atelier voor de assemblage en de afwerking. “Ik wil het product zien en voelen, ik wil dat het helemaal naar wens is”, zegt Nico. De ontwerpen zijn speels, er mag al eens een rare hoek inzetten, aldus Nico. De schoonheid primeert. En omdat klanten zelf de afwerking kunnen kiezen, is ieder stuk een uniek, handgemaakt meubel van Vlaamse makelij.

Over Mantiro

Mantiro uit Lendelede is de specialist voor designmeubilair met een Italiaanse flair. De ontwerpen zijn tijdloos en speels, en we zorgen voor een perfecte afwerking, om de droom van de klant helemaal waar te maken.

Terug naar inhoudstafel