Vandotec werkt aan toekomst met laadpalen van Powerland

Sleutel-op-de-deur is de troefkaart van Vandotec uit Poperinge voor het bouwen van tankstations en carwash-installaties. Dankzij de nieuwe divisie Powerland, specialist in laadpalen en laadoplossingen voor elektrische wagens, is de toekomst verzekerd.

Bouwen van A tot Z

Toen Benoit Goesaert in 2009 Vandotec overnam van oprichter Marc Vandoolaeghe, was het een gerespecteerde bouwer van tankinstallaties, zowel voor de retail als bedrijven. Grote troef van Vandotec is het sleutel-op-de-deur-systeem. De groep verzorgt de volledige werkzaamheden, van graafwerken en rioleringen tot de technische installaties. Ook verzorgt het de service achteraf. Dat Vandotec een volledig station bouwt in eigen beheer, van A tot Z, met één coördinator, is vrij uniek. Het is de troefkaart van het bedrijf, dat later, onder leiding van Benoit, op dezelfde manier carwash-systemen ging bouwen. Het werkt daarvoor samen met het Duitse Ehrle en het Italiaanse Ceccato , specialisten in installaties voor hogedrukreiniging en carwashes.

Maar de innovaties van Benoit bleven niet beperkt tot carwash. In 2019 lanceerde hij een nieuwe Electric Vehicle-divisie, voor de bouw van laadsystemen voor elektrische auto’s. Onder de merknaam Powerland plaatst de groep zowel AC-laadpalen voor bedrijven en particulieren, als snellaadpalen voor grotere installaties. Powerland werkt daarvoor samen met de Sloveense leverancier Etrel en de Spaanse leverancier Efacec. Ook hier geldt het principe dat Powerland de volledige installatie verzorgt, van A tot Z, inclusief alle infrastructuur die bij de installatie van laadpalen komt kijken.

“De bouw van snellaadpalen voor elektrische wagens is een specialiteit geworden.”

Benoit Goesaert

Elektrische wagens

Zo plaatste de groep onlangs een snellaadplein bij een klant in Deinze, met een supercharger waardoor wagens in een kwartiertje hun batterij kunnen ‘voltanken’. “De snellaadpalen zijn echt een specialiteit geworden, daar gaan we zeker verder in groeien”, vertelt Benoit. De EV-divisie zorgt ook voor tal van extra’s, zoals een online platform voor de verwerking van de data van de laadpassen. Zo hoeft de eigenaar zich daar geen zorgen over te maken.

Nieuwe cleaning-divisie

De elektrische laadinstallaties zijn niet de enige wissel op de toekomst. Voortbordurend op het succes van de carwash-installaties lanceert Vandotec binnenkort ook een aparte cleaning-divisie. Met onder andere de verdeling van de professionele hogedrukreinigers van Ehrle en enkele andere merken mikt Vandotec op dealers die andere bedrijven bedienen.

Over Vandotec

Vandotec is de specialist in de bouw van tankstations, carwash-installaties en elektrische laadpalen onder de merknaam Powerland. Bij Vandotec werken 35 mensen.

Terug naar inhoudstafel