Introductie

Drie cruciale pijlers rond innovatie

Het bedrijfsleven is continu in beweging. De integratie van nieuwe digitale tools en onvoorspelbare externe crisissen zoals corona, verandert voortdurend, en creëert disruptie in de manier waarop we zakendoen. Ondernemingen moeten dan ook wendbaar zijn en snel reageren op al die uitdagingen. Meer dan ooit is innovatie key.

Maar u bent niet alleen; Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen is er om u te helpen! We identificeren samen met u nieuwe trends en helpen u om front-runner te zijn en te blijven. “Samen groeien” is dan ook ons motto. Als het gaat over innovatie, zetten we in op 3 pijlers:

01

DESIGN THINKING

Design Thinking is dé methode bij uitstek om op een procesmatige en efficiënte manier om te gaan met complexiteit. Design Thinking plaatst de mens/de klant/de gebruiker centraal bij het zoeken naar oplossingen en vernieuwende ideeën. 

02

DIGITALISATIE

Digitalisering brengt heel wat opportuniteiten met zich mee. Wie digitalisering slim inzet, beschikt namelijk over heel wat mogelijkheden om efficiënter te werken, een meerwaarde te scheppen voor klanten en zo de competitiviteit te versterken. Digitale technologieën maken ook nieuwe toepassingen en businessmodellen mogelijk.

03

CIRCULAIRE ECONOMIE

De coronacrisis heeft verschillende problemen in ons huidig economisch systeem blootgelegd. Trendwatchers en futurologen geloven dat voorbij de horizon een nieuwe economie gloort en dat circulair ondernemen steeds meer aan belang zal winnen in onze economie. Geen voorbijgaande hype dus, maar een duurzame trend.

In dit digitale magazine zoomen we dieper in op deze onderwerpen. Heeft u daarna nood aan extra informatie of ondersteuning? Contacteer ons dan gerust.

Veel leesplezier!