Webplatform en incubator

Samen met Stad Brugge en POM West-Vlaanderen lanceerde Voka West-Vlaanderen midden november van 2020 Brugge.Inc, een ambitieus actieplan om ondernemerschap in de Brugse regio te promoten. Concreet bestaat het initiatief uit het webplatform www.brugge.inc en is het een incubator.

Met Brugge.Inc zetten ze de stad Brugge en de Brugse regio niet enkel beter op de kaart als topbestemming voor ondernemerschap en innovatie, en versterken ze haar imago als bruisende, ondernemende regio, maar zetten ze ook heel sterk in op een drastische en gerichte stijging van het aantal start- en scale-ups. Want één van de hoofddoelen van de incubator is een kruisbestuiving creëren tussen de kennisinstellingen, startende bedrijven, kmo’s en grotere bedrijven in de regio. Het project wordt dan ook mee gedragen en financieel ondersteund door verschillende bedrijven en organisaties uit de regio zoals Artes, AZ Sint-Jan, Bombardier, CNH Industrial, ICO Terminals, MBZ, Pattyn Pakking Lines en TE Connectivity. Dat ook de onderwijs- en kennisinstellingen mee hun schouders zetten onder dit stimulerend ecosysteem stemt ons enorm tevreden.

Sinds februari 2021 heeft de INC.ubator zijn uitvalsbasis op het Stationsplein in Brugge (naast het huis van de Bruggeling). 5 ambitieuze start-ups hebben er al hun intrek genomen. 3 extra start-ups kregen een ‘go’ van het adviescomité en schuiven in de tweede helft van 2021 aan.

Meer weten over Brugge.Inc?

Terug naar inhoudstafel