Contacten met beleid en stakeholders

Voka West-Vlaanderen volgt de streekdossiers op de voet en verdedigt de belangen van ondernemers, via regelmatige contacten/ontmoetingen, met beleidsverantwoordelijken (ministers en hun kabinetsmedewerkers, streekparlementairen, politieke partijen, lokale besturen) en diverse stakeholders, en via vertegenwoordiging in verschillende streek(overleg)organen (mandaten).

Een greep uit onze contacten in 2020-2021

Juni 2020 Overleg met Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit, Lydia Peeters en haar kabinet, m.b.t de stand van zaken van een aantal strategische West-Vlaamse infrastructuurdossiers en optimalisatieprojecten.

Augustus 2020 Ministers van Werk en Economie Hilde Crevits en Nathalie Muylle trappen Voka Zomerstages af bij Delhaize, Deloitte en Decospan.

Augustus 2020 Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters bezoekt op uitnodiging van Apzi-Voka de haven van Zeebrugge.

December 2020 Overleg tussen de havenbedrijven, minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé en het Zeebrugse havenbestuur over de economische impact van de transmigrantenproblematiek.

Februari 2021 Tine Van der Straeten (minister van energie) en Vincent Van Quickenborne (minister van Noordzee) duiden de troeven van de Noordzee voor energie en blauwe economie in het ledenmagazine Ondernemers in West-Vlaanderen.

Voka Zomerstages

Voor het 28ste jaar op rij bood Voka politici de kans om via de Voka Zomerstages te proeven van het bedrijfsleven en een dag mee te draaien in een onderneming. West-Vlaanderen spande opnieuw de kroon met 15 zomerstages.

#WijZijnWestVlaanderen

Samen bereiken we meer. Onder dit motto besteden we in ons magazine Ondernemers in West-Vlaanderen aandacht aan tussenkomsten van onze volksvertegenwoordigers in het Vlaams en federaal parlement die de West-Vlaamse belangen op het vlak van economie en ondernemerschap behartigen. We reiken hen ook de hand voor input vanuit de ondernemerswereld.

Terug naar inhoudstafel