6 redenen om aan de slag te gaan in West-Vlaanderen

File? Wat is dat?

Honderdduizenden Vlamingen werken in Gent, Antwerpen en Brussel, waardoor de snelwegen tijdens de spits volledig geblokkeerd raken. In West-Vlaanderen kan je ongestoord cruisen zonder nodeloos tijd te verliezen. Ideaal voor de werk-privébalans, want je kan ’s ochtends wat langer blijven liggen, en ben je ’s avonds sneller thuis.

Rustige werkomgeving

West-Vlaanderen is de meest landelijke provincie van heel Vlaanderen, ideaal als je even een luchtje wil scheppen voor, na of tijdens je werk. Zelfs als je er in een stad werkt, hoef je niet ver te gaan om je in het groen te begeven waar je even tot rust kunt komen.

De lonen zijn wél ok

Wie als arbeider of bediende voor het eerst aan de slag gaat op de arbeidsmarkt, verdient het meest in West-Vlaanderen. Weer een vooroordeel ontkracht dus!

Er heerst een goede bedrijfscultuur

West-Vlaamse kmo’s staan bekend voor hun sociale en familiale sfeer en hun horizontale structuur. Ideaal als je geen fan bent van stijve formaliteiten en een strakke bedrijfshiërarchie. Mensen voelen zich er thuis, en voelen weinig nood om van werk te veranderen.

Naar zee voor de teambuilding

Zeg vaarwel tegen matige stadstours en meditatieworkshops in een muf lokaal: als je in West-Vlaanderen werkt, is de kans heel groot dat je naar zee gaat als teambuilding. En zeg nu zelf, wat is er zaliger dan de zeelucht opsnuiven, door de duinen hollen en de dag afsluiten met een portie mosselen?

Je kan er goed gaan eten

West-Vlaanderen heeft op culinair vlak heel veel te beiden. Een derde van alle Vlaamse sterrenrestaurants bevindt zich in West-Vlaanderen. Als je baas je dan eens uitnodigt om te dineren, hoef je geen 2 keer na te denken.