Enkele must-reads waar je écht iets van opsteekt

Boeken saai? Nee hoor, vergeet dat misverstand maar! Deze studenten getuigen over een boek dat hun leven verrijkt heeft.

tip van Emma Van Coillie

Weaponized Lies: How to Think Critically in the Post-Truth Era

Daniel Levitin


"Ik argumenteer graag dat media consumeren hedendaags één van de meest populaire bezigheden is voor jongeren. De media die je consumeert, vormen ook je visie op de wereld. Maar wil jij je visie laten vormen door leugens of vervormde waarheden? Dit boek helpt je feit van mening te onderscheiden als geen ander met praktische en begrijpbare voorbeelden."

tip van Saïko Verfaillie

Who Moved My Cheese

Spencer Johnson


"Who Moved My Cheese is een fantastisch boek voor studenten. Ten eerste omdat het slechts 94 pagina’s lang is 😉. Maar vooral omdat in die 90 pagina’s zoveel waardevolle informatie zit die je voor dagen aan het denken zet. Het boek laat je in de eerste zin al nadenken welke van de personages (persoonlijkheidstypes) je zelf bent en laat je tegelijkertijd ook even denken over hoe je deze persoonlijkheidstypes het best kan inzetten binnen je organisaties. Lezen maar, zou ik zeggen!"

tip van Raquel Moeyaert

Miracle Morning

Hal Elrod


"Dit is een soort van praktische gids die jou leert om 6 nieuwe gewoontes te implementeren in jouw leven om het beter én succesvoller te kunnen maken. Het geheim zit hem in een productieve ochtend waarbij je een bepaalde routine volgt. Trouwens, dit boek is meer dan ‘zomaar’ een boek: als je het leest, kan je lid worden van een Facebook-groep met gelijkgestemden over de hele wereld die het boek ook gelezen hebben!"

tip van Cil Masschelein

De Strijd om Talent

Eveline Schollaert


"Interessant boek dat me meer inzicht gaf in hoe belangrijk het is om je als bedrijf op te stellen als een goede werkgever en er effectief één te zijn. Niet alleen voor klanten dien je aantrekkelijk te zijn, maar ook voor (mogelijke) werknemers. Leuk boek met praktijkvoorbeelden om je onder te dompelen in de wereld van employer branding. Het leest heel vlot en is in 1-2-3 uit. Het lezen waard dus!"

tip van Yannick Meert

Principles

Ray Dalio


"Ray Dalio weet in dit boek zijn ingesteldheid voor zowel werk als privé neer te schrijven aan de hand van consistente principes. Hij vertelt ook zijn eigen verhaal op een nederige manier, van jonge ondernemer/belegger tot hedge fund manager en kredietverschaffer aan overheden, stichtingen en centrale banken. In tegenstelling tot anderen gelooft Ray dat zijn succes niet te wijten is aan zijn 'speciaal zijn', maar dat zijn huidige status gerealiseerd is door zijn vele fouten, de mensen die hem hielpen, soms een vleugje geluk en de principes waar hij naar leeft. Deze principes zijn voor hem het meest belangrijkste in zijn leven en hij gelooft er rotsvast in dat anderen er ook van kunnen leren. Ik heb er alvast een goede mindset aan overgehouden, hopelijk jij ook!"

tip van Silke Terryn

De Airbnb Story

Leigh Gallagher


“Momenteel lees ik het boek "De Airbnb story" en dat is zeker een aanrader voor ondernemende studenten. Het vertelt eigenlijk het levensverhaal van hoe Airbnb ontstaan is. Waarom het zo geweldig is? Omdat ze de essentie meegeven dat als je echt in iets gelooft en het echt wilt het uiteindelijk allemaal op zijn pootjes terecht komt. In het boek worden alle tegengeslagen en de harde tijd - toen geen mens erin geïnteresseerd was - specifiek beschreven. Voor startende ondernemers staan er veel contextuele hints in en daarom vind ik het wel echt in een interessant boek!”

tip van Thomas Marrecau

De Wereld is Rond

Jo Caudron


“Dit boek gaat over de grote uitdagingen dat onze maatschappij zoals de klimaatproblematiek, de toekomst van werk, wonen en mobiliteit. Jo Caudron biedt op deze grote vraagstukken een actueel antwoord, beschrijft op een fantastische manier een optimistisch toekomstbeeld en hoe digitalisering hier een rol in kan spelen. Om te begrijpen hoe de maatschappij van vandaag in mekaar zit en hoe een ervaren ondernemer de toekomst voor zich ziet, is dit echt een must-read boek voor elke student!”