Sadef, voor wie graag met de handen werkt

De warmte van een familiebedrijf met de kansen van een heuse multinational, dat is voestalpine Sadef. De producent van stalen profielen is al bijna 75 jaar een vaste waarde in Hooglede bij Roeselare, en maakt onderdeel uit van de Oostenrijkse groep voestalpine. Scholing en bijscholing staan er op een zeer hoog niveau.

Veel enthousiasme en graag met de handen werken. Dat is, meer nog dan een technisch diploma, belangrijk als je wil aansluiten bij de 450 arbeiders die Sadef nu al telt. Sadef maakt stalen profielen, via de techniek van koudprofileren. Het zijn onderdelen die later door de klant in een eindproduct worden verwerkt. Die klanten komen uit verschillende sectoren, zoals bouw of de automobielsector. Alle industriële toepassingen zijn mogelijk. “Koudprofileren is iets wat je niet echt op school kan leren. Daarom gebeurt de training on the job, in onze Sadef Academy”, vertelt Isabelle Vanlerberghe, bij hr verantwoordelijk voor talentontwikkeling. “Wij hebben verschillende modules, beginnend bij een basistraject, en daarna de meer gespecialiseerde technieken. Dat maakt ons bedrijf aantrekkelijk voor jonge mensen die graag met de handen werken.” De opleidingen worden gegeven door eigen medewerkers. Die vinden het erg fijn om hun kennis zo te kunnen doorgeven aan een nieuwe generatie koudprofileerders. “Bovendien evolueren de technieken voortdurend. Het is dus belangrijk om je af en toe bij te scholen in deze sector.”

Work hard, play hard Sadef is binnen de Oostenrijkse voestalpine-groep het technologiecentrum. Dat betekent dat nieuwe technieken die in Hooglede worden ontwikkeld getest, later ook worden toegepast in andere vestigingen van de groep. Dat maakt Hooglede ook een interessante plek voor ingenieurs en andere hooggeschoolde, technische profielen. Bovendien kan je ook doorgroeien, van productie naar engineering of kwaliteitsbewaking. Via interne vacatures kan je een gevarieerde loopbaan uitbouwen. Bovendien huldigt Sadef het principe “work hard, play hard.” Er is een bijzonder actief feestcomité en er is veel aandacht voor sport, met onder andere een eigen voetbalteam. Elk jaar zijn er tal van stages, en Sadef doet ook eigen voorstellen voor bachelor- en masterproeven. “Dat zijn geen louter theoretische onderzoeken, maar wel zaken die we effectief uitvoeren. Dat maakt het voor een student natuurlijk super aantrekkelijk”, vertelt Isabelle. Vooral studenten industriële wetenschappen komen bij Sadef zeker aan hun trekken voor een masterproef.

voestalpine Sadef

Locatie


Hooglede

Sector


Staal

Aantal medewerkers


600

Solliciteren?