Umicore, voor leergierige chemici

Umicore Brugge combineert het beste van een West-Vlaams familiebedrijf met de mogelijkheden van een multinational. Op de Brugse site heerst een amicale sfeer, maar er wordt ook hard gewerkt en er zijn voldoende mogelijkheden om door te groeien. Bovendien is de chemie een aantrekkelijke sector: naast een goed loon en veel vakantiedagen zijn er ook fijne extralegale voordelen.

Een derde van de 115 medewerkers van Umicore in Brugge is jonger dan 30 jaar. Ieder jaar zijn er wel een tiental vacatures, en door de groeiplannen verwacht hr-manager Frank Debels de komende tijd zelfs een twintigtal aanwervingen. Umicore zoekt vooral operators voor de chemische fabriek, maar ook operators voor de interne logistiek. Een achtergrond in de chemie is handig, maar zeker voor de logistiek niet noodzakelijk. Je kan het bedrijf ook leren kennen via een stage of vakantiejob. “Gezond verstand en zin voor verantwoordelijk, dat heb je hier nodig”, zegt Frank. “Het gaat immers niet om bandwerk, maar om het begeleiden van chemische processen.” Veiligheid is primordiaal. Je krijgt dus opleidingen op de werkvloer en je leert omgaan met chemische producten, waarbij de nadruk naast veiligheid ook ligt op kwaliteit en milieu. Umicore hanteert 5 ontwikkelingsniveaus. Je begint uiteraard als starter. Na je opleiding evolueer je naar ‘bevestigd’. Van daar groei je door naar ervaren. Een ervaren operator kan zijn job 100% zelfstandig invullen.

Daarna volgen nog de niveaus specialist en expert. “Er is dus altijd ruimte om te groeien”, aldus Frank. Umicore heeft een erkenning als ‘top employer’. Dat heeft het ook te danken aan de sfeer: er heerst openheid, respect voor diversiteit en de nadruk ligt op samenwerking, overleg en het opnemen van engagement. Dat alles in een gemoedelijke sfeer. Zo kijken de medewerkers nu al uit naar de pronostiek voor het EK voetbal, waarbij individuen en afdelingen via een app op de smartphone in competitie gaan met elkaar. Maar er wordt ook gewerkt aan de eigen sportiviteit. Teams van Umicore doen mee aan sportevenementen zoals bedrijfstriatlons, en in het kader van de actie ‘fit op de werkplaats’ kan je gratis deelnemen aan een fitheidstest. Voor die sportievelingen is er nu ook de mogelijkheid om fietsen te leasen, van racefietsen over mountainbikes tot cargofietsen en spedelecs. Het is slechts één van de vele extralegale voordelen waarvan je bij Umicore kan genieten.

Umicore

Locatie


Brugge

Sector


Chemie

Aantal medewerkers


115

Solliciteren?