West-Vlaanderen zoekt talent

De inzet voor de komende jaren is hoog voor West-Vlaanderen. In 2025 moet West-Vlaanderen de regio met de hoogste graad van ondernemerschap in West-Europa zijn. Die ambitie hebben we ons gesteld. Die ambitie willen we halen. 3 hefbomen hebben we daarvoor nodig: mensen, infrastructuur en innovatie. Gemene deler: toptalent! West-Vlaanderen is de meest geĂ¯ndustrialiseerde provincie in Vlaanderen. De rode draad? Vooruitstrevende ondernemingen binnen de speerpuntclustoren mechatronica, agrovoeding, nieuwe materialen en de blauwe economie. Innovatie staat centraal, waarbij er nauw samengewerkt wordt met de hogeronderwijsinstellingen en onderzoekscentra in een quadruple helix-model. Kennis wordt gedeeld en versterkt in een model van samenwerking. West-Vlaanderen heeft het grootste aantal ondernemingen per 100 inwoners van alle Vlaamse provincies. Het zijn vaak familiale ondernemingen, gekenmerkt door weerbaarheid en langetermijndenken. Ze zijn bovendien sterk lokaal verankerd: anders dan bij multinationals, liggen de beslissingscentra van de bedrijven effectief in West-Vlaanderen. Ondanks de coronacrisis blijven West-Vlaamse ondernemingen nog heel wat jobkansen bieden, ook aan startende jongeren en young potentials. Er zijn in onze provincie duizenden fantastische jobs met een toekomst beschikbaar.

In dit digitale magazine stellen we enkele bedrijven aan je voor. We geven een overzicht van de troeven van onze provincie. En we zorgen natuurlijk ook voor wat fun, met een leuke quiz, boekentips,…

Dit magazine is een initiatief van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen. Wil je meer informatie over een bepaald thema? Neem dan zeker contact op met Aline Geldhof.