Beeuwsaert Construct
blijft groeien

Beeuwsaert Construct blijft
groeien in industrie- en agrobouw

Een gezonde dosis ondernemersgeest, veel West-Vlaams boerenverstand en – vooral – kwaliteit leveren: het zijn de ingrediënten die aan de basis van het succes van Beeuwsaert Construct liggen. Het bedrijf van achterneven Jeroen en Didier Beeuwsaert is uitgegroeid tot een referentie in bouwprojecten voor de industrie en de landbouw.

“We werken veel meer met prefabconstructies,
die in onze ateliers tot op de millimeter precies worden vervaardigd.”

– Didier en Jeroen Beeuwsaert

Didier en Jeroen Beeuwsaert namen in 2004 de activiteiten en 6 medewerkers van een bestaand bedrijf over en focusten zich meteen op de niches waarin ze vandaag nog altijd actief zijn. Bij Beeuwsaert Construct kunnen klanten onder meer terecht voor de realisatie van magazijnen, toonzalen, kantoorgebouwen, winkelcentra, diepvriesaccommodaties en gebouwen voor de landbouwsector, zowel in staal- als betonstructuur.


In 2006 verhuisde de onderneming van Wevelgem naar de huidige site in Ledegem, die het stelselmatig heeft uitgebreid. Anno 2020 kan het bedrijf al terugvallen op een meer dan geslaagd parcours met meer dan 1.850 realisaties, waarbij het onder meer ook hoge ogen gooide als genomineerde voor de Keien van de Bouwkroniek en al 11 keer bij de Trends Gazellen. “Dat danken we aan een rechtdoorzee-aanpak, waarbij we zelf nauwe contacten met onze klanten onderhouden”, vertelt Jeroen Beeuwsaert. “Naast de 150 eigen medewerkers zijn dagelijks nog tientallen anderen – vooral arbeiders – voor ons bedrijf in de weer. Wij zijn zelf verantwoordelijk voor de ruwbouw, maar rekenen voor de technieken en de inrichting op zorgvuldig geselecteerde onderaannemers. Zij staan onder meer in voor tegelvloeren, de dakdichting, ramen en deuren, de riolering, technieken, … en worden door één van onze coördinatoren aangestuurd.”

Kwaliteit en snelheid

Die partners werken op exact dezelfde manier en volgens dezelfde hoge kwaliteitseisen als de eigen Beeuwsaert-medewerkers: met kennis van zaken, flexibel en bij voorkeur ook zo snel mogelijk. “Dat laatste heeft alles te maken met de tendens die we merken bij bouwheren om hun realisaties zo snel mogelijk klaar te hebben. Als gevolg daarvan werken we veel meer met prefabconstructies, die in onze ateliers tot op de millimeter precies worden vervaardigd.”


“De continue groei is de reden bij uitstek waarom wij graag extra medewerkers aan ons willen binden”, vervolgt Didier Beeuwsaert. “Nieuwe mensen krijgen interne begeleiding van een peter en een ploegchef. Op die manier raken ze heel snel vertrouwd met hun nieuwe functie.”


Beeuwsaert Construct is actief in heel België, Noord-Frankrijk en Zuid-Nederland. Dat biedt ook interessante toekomstperspectieven voor mensen met Frans als moedertaal.

“Onze no-nonsense-aanpak werpt vruchten af.”

– Didier en Jeroen Beeuwsaert

Beeuwsaert Construct

Beeuwsaert Construct realiseert agrarische en industriële bedrijfsgebouwen. Van kleine tot complexe projecten: Beeuwsaert voert ze voor u uit met de nodige vakkennis, flexibiliteit en bravoure.