De 5 tips
van Sven Nys

Op de nieuwjaarsrecepties in Ieper en Brugge was niemand minder dan Sven Neys keynotespeaker. In een uiterst persoonlijk verhaal bracht ‘de kannibaal van Baal’ ons de lessen uit zijn sportcarrière. Ze zijn ook waardevol voor ondernemers. We zetten ze even op een rij!

1. Bouw een
sterk team

“Het is essentieel om mensen samen te brengen die gepassioneerd zijn door wat ze doen, elk binnen hun eigen interesseveld. Dergelijke personen zorgen voor een enorm waardevolle wisselwerking binnen ondernemingen. Zo ontspruiten de beste ideeën en creëert u een team dat voor u door het vuur zou gaan.”

2. Draag respect
hoog in het vaandel

“Het loont de moeite om kalm te blijven in stresssituaties en ambassadeur te blijven van uzelf en uw onderneming.” Hier verwees Nys naar een incident in 2012 waarbij hij tijdens een wedstrijd bier over zich heen kreeg door toedoen van een toeschouwer. Onze kannibaal greep daarbij meteen in, maar bleef kalm; iets waar hij vandaag nog veel respect voor krijgt.

3. Breng structuur
aan in het werk

“Door structuur te brengen in wat we doen, kunnen we inschatten wat we mogen verwachten. Je kan niet elke dag je lat verleggen. Je moet ruimte geven aan mensen om hen te laten herstellen van de inspanning die je van hen vraagt. Hierbij is het essentieel om iemand in het team te hebben die weet wanneer de lat net iets lager mag liggen. Dit is enkel mogelijk met een goede structuur.”

4. Zorg dat je een
duidelijke visie hebt

“Het is belangrijk om een doel te hebben, om altijd te blijven gaan voor iets. Winners have a plan, losers have an excuse."

5. Hou je ogen gericht
op de toekomst

“We moeten durven blijven dromen. Geloof in die dromen en geloof in jezelf. Deel je passie bovendien met een sterk team, want dat resulteert ongetwijfeld in een sterk resultaat.”