Nieuwe showroom
zet Inofec nog
prominenter op de kaart

Wie tegenwoordig een bezoek brengt aan Inofec, ziet er alleen nog blije gezichten. De specialist in kantoormeubilair verhuisde vorig jaar naar een nieuwe locatie in Tielt, waar het over alle mogelijkheden beschikt om de markt een ruimer en dieper aanbod te presenteren in een CO2-neutraal gebouw. Het geeft de onderneming van vader Marc en dochter Sharon Speeckaert nog wat extra schwung.

Inofec timmerde zich de voorbije jaren een oerdegelijke reputatie bijeen als aanbieder van totaalconcepten voor kantoormeubilair. Toen het huurpand in Waregem te klein werd, investeerde het bedrijf in Tielt aanzienlijk in de opfrissing van een magazijn uit de jaren 60 tot een eigentijdse nieuwe site, die de charme van weleer (rode bakstenen muren en spanten) helemaal respecteert.


“Deze stap was noodzakelijk om naar een hoger niveau te kunnen doorgroeien”, stipt Marc Speeckaert aan. “Op een site van 16.000 m² beschikken we hier over liefst 3.500 m² showroom en 5.000 m² magazijn. De toonzaal is 4 keer groter dan vroeger, wat ons de kans biedt om ons assortiment meer dan te verdubbelen en ook high-end merken in het aanbod op te nemen. Doordat we veel meer kunnen tonen, vinden klanten ook vlotter hun gading.”

Volledige transparantie

Het bedrijf staat al langer voor volledige transparantie en trok die lijn ook door bij de inrichting van het gebouw: vanuit de toonzaal kan iedereen de vier magazijniers en twee monteurs in het magazijn aan het werk zien. “Klanten appreciëren het als we hen meenemen voor een blik achter de schermen. We hebben hier ook de ruimte om evenementen te organiseren en voorzien volledig in de eigen energiebehoefte. Dat kan door de zonnepanelen op het dak en de keuze voor geothermie, waardoor we geen fossiele brandstoffen meer verbruiken. De verhuis is op alle vlakken een schot in de roos geweest, temeer we hier gesitueerd zijn op een vlot bereikbare locatie met veel groen en een ruime parking.”

“De verhuis is op alle vlakken
een schot in de roos geweest.”

– Inofec

Ideaal kader

Inofec oogt dan ook helemaal klaar voor de toekomst. “Dankzij deze stap kunnen we efficiënter werken, omdat alles gecentraliseerd is. Vroeger zaten de magazijnen op 3 locaties, wat ons op logistiek vlak voor veel uitdagingen stelde. De mogelijkheid om alles te centraliseren leidt tot kortere communicatielijnen en een dertigkoppig team dat nog beter aaneen hangt. Zo hebben we het ideale kader geschetst voor de komende jaren”, besluit Marc, die de overkoepelende supervisie heeft, terwijl dochter Sharon (die ook al 10 jaar ervaring bij Inofec heeft) verantwoordelijk is voor de sales, de showroom en het hr-verhaal.

Inofec

Inofec levert al meer dan 25 jaar een breed assortiment van meer dan 1000 kantoor- en schoolartikelen aan een steeds groeiende klantenkring in België, en Nederland. Opgericht in 1986 in Nederland, kwam Inofec in 2001 ook naar België. Inmiddels bestaat het internationaal team uit meer dan 55 medewerkers.