Philippe De Veyt – Afgevaardigd bestuurder bij Lecot

De 6 prioriteiten van de nieuwe voorzitter


Philippe De Veyt (afgevaardigd bestuurder bij Lecot) treedt aan als nieuwe voorzitter bij Voka West-Vlaanderen. Hij kan niet wachten om zijn mandaat aan te vatten en heeft zijn huis- en denkwerk al gemaakt, met een concrete prioriteitenlijst als resultaat.

Sterke partner

“Natuurlijk zullen we n.a.v de coronacrisis hier en daar moeten bijsturen, maar de structurele onderfinanciering van onze regio op het vlak van infrastructuur en hoger onderwijs blijft om aandacht schreeuwen. Onze bedrijven moeten nog meer inzetten op onderzoek & ontwikkeling en de internationale kaart trekken. En als Voka West-Vlaanderen willen we daarin de vertrouwde, immer discrete, maar sterke en oerdegelijke partner zijn.”

Quadruple helix

“De quadruple helix resoluut omarmen. Samen met iedereen die het goed meent met West-Vlaanderen (en dus met inbegrip van lokale gemeenschappen en het maatschappelijk middenveld) nog sterkere partnerships uitbouwen. “Samen Groeien” is niet voor niets de baseline van onze strategie. Samen voor nog meer welzijn en welvaart in West-Vlaanderen, daar gaan we voor. Organisaties die er op uit zijn enkel zichzelf in stand te houden, horen niet thuis aan tafel.”

Goed wonen, leven en ontspannen

“Onze regio verder mee helpen uitbouwen ook als topregio waar het – naast goed ondernemen en werken – ook goed is om te wonen, te leven en te ontspannen. Hier wil ik samen met onze lokale overheden en onze West-Vlaamse mandatarissen op alle beleidsniveaus verder aan werken en de troeven die we hebben omdat we niet in de ruit gevangen zitten, die moeten we maximaal uitspelen en verder versterken. Voor jong en minder jong. Voor mensen van hier en van verderaf.”

Jong ondernemerschap

“Nog meer jong en startend ondernemerschap zal daar dan een gevolg van zijn. En hen zal ik ook nog nauwer betrekken bij onze werking zodat hun stem – en dus die van de toekomst – luid genoeg klinkt.”

Nog meer maatwerk

“De constante in dit verhaal? Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen is in Kortrijk en wordt in Oostkamp hét huis van de West-Vlaamse ondernemer. We gaan nog meer op maat van elke ondernemer gaan werken. Voka West-Vlaanderen, dat is thuiskomen. En in O-Forty, onze extra hub in Oostkamp zullen co-learning en co-creatie centraal staan. Voka West-Vlaanderen versterkt hiermee haar rol als facilitator voor ondernemers en medewerkers op hun levenslang leren-traject.”

Tot in Brussel

“Tot slot zal ik ook in Brussel op het niveau van Voka vzw de krachtige stem van de West-Vlaamse (familie)bedrijven laten weerklinken. Dit land met zijn fantastische ondernemingen verdient een efficiënte staatsstructuur en een efficiënt en ondernemend bestuur.”