Galloo is er voor grote bedrijven én kmo’s

Galloo uit Menen is al jarenlang marktleider in het inkopen, scheiden en recycleren van metalen tot nieuwe, zuivere grondstoffen. Het is een modern, vooruitstrevend bedrijf, en toch is het al 82 jaar oud.

82 jaar

Galloo werd in 1939 opgericht door Joseph Galloo en zijn echtgenote Bertha Verhaeghe. Het waren klassieke ‘schrootboeren’ die rondreden voor het ophalen van oud ijzer. Dankzij hard werken overleefden ze de moeilijke oorlogsjaren en konden ze hun zaak laten bloeien. In de jaren 60 kwam hun schoonzoon Antoine Vandeputte in het bedrijf. Hij slaagde erin om met behulp van industriële technieken de zaak op te schalen. Het leverde Galloo het marktleiderschap op in het scheiden van ferro- en non-ferrometalen, tot nieuwe, zuivere grondstoffen. Een positie die tot op vandaag nog altijd gehandhaafd blijft. Het scheiden van die materialen en ze recycleren tot nieuwe, zuivere grondstoffen is nog altijd de corebusiness van Galloo.

Oplossingen op maat

Galloo is een hoogtechnologisch bedrijf dat ten dienste staat van grote en kleine bedrijven (kmo’s en industriële spelers) en intercommunales en gemeentes. Industriële bedrijven met veel metaalafval kunnen containers huren, die door transporteurs van Galloo worden vervangen. “Onze chauffeurs hebben veelal vaste rondes, ze kennen de bedrijven. Dat maakt het allemaal nog wat makkelijker”, verduidelijkt verantwoordelijke marketing Jasper Torreele. Voor kmo’s met veel minder metaalafval is zo’n container niet interessant, maar de afgedankte metalen kunnen altijd worden geleverd bij een van de 15 vestigingen van Galloo in België. Dat kan zonder afspraak. “We werken oplossingen op maat uit voor alle bedrijven met metaalafval. Ze kunnen hiervoor contact opnemen met onze commerciële medewerkers”, vertelt Torreele.

“We werken oplossingen op maat uit voor alle bedrijven met metaalafval."

Jasper Torreele

Constant vernieuwen

Sinds de jaren 60 is Galloo alleen maar gegroeid, ook al omdat het bedrijf voortdurend vernieuwt. Zo nam het vorig jaar nog een hoogtechnologische scheidingsmachine in gebruik, die door de werknemers zelf werd ontwikkeld. Met de nieuwe 'fines'-lijn kan metaal met een diameter tot 0,3 millimeter worden gerecupereerd. Dat gebeurt allemaal zonder water of chemische stoffen, dus op een milieuvriendelijke manier. “Wij passen onze processen voortdurend aan. Nieuwe zaken die nu op de markt komen zijn voor ons toekomstige uitdagingen. Denk maar aan lithiumbatterijen, elektrische fietsen en auto’s, zonnepanelen,...", besluit hij.

Over Galloo

Galloo is de specialist in het inkopen, scheiden en recycleren van metalen. Naast de hoofdzetel in Menen telt het bedrijf nog 14 vestigingen in België, 25 in Frankrijk en 2 in Nederland. Gallloo verwerkte in 2020 1,35 miljoen ton afval. De groep telt ruim 700 medewerkers en haalt een omzet van 475 miljoen euro per jaar.

Voor meer info: 056 52 13 00

Terug naar inhoudstafel