Motiv verzorgt automatisering en robotica van a tot z

Motiv is een nieuwe naam, maar de jongste telg van de Matthys Group uit Waregem is één van de pioniers van de industriële automatisering en robotica. Motiv denkt mee en ontwikkelt, van engineering tot de opstart van uw project.

45 jaar ervaring


Motiv ontstond in 2018 uit de samensmelting van Evilo en Elektro Industrie Van de Velde. Evilo was al een onderdeel van de Matthys Group, en Van de Velde één van de belangrijkste toeleveranciers. Het leek logisch om de krachten te bundelen. Motiv is sindsdien de automatiserings- en roboticatak van de Waregemse groep, sinds de jaren 50 een van de belangrijkste machinebouwers in Zuid-West-Vlaanderen. Motiv is dus jong, maar heeft wel meer dan 45 jaar ervaring op de teller.

Voor alle sectoren


Motiv werkt uiteraard voor de Matthys Group, maar levert zijn diensten ook aan derden, uit tal van sectoren, van textiel over kunststofverwerking tot voeding. “Elk productiebedrijf dat werkt aan automatisering of robotica wil introduceren, kan bij ons terecht”, zegt Christophe Van de Velde, CEO van Motiv. Zo integreerde het onlangs een robot voor het automatisch assembleren van veiligheidshekwerken. Dat maatwerk is typisch voor Motiv en de hele Matthys-groep. Nog een groot voordeel van Motiv is dat het alles in huis heeft, van de ontwikkeling tot de technische uitvoering. “Het ontwerp, het uittekenen van de elektrische schema’s, de software, de bordenbouw, de bekabeling, de opstart en de service na oplevering, je kan voor alles bij Motiv terecht”, vult Charlotte Matthys aan. Zij is verantwoordelijk voor commerciële strategie en communicatie.

Retrofits


Motiv helpt bedrijven ook met het zogenaamd 'retrofitten' van oudere machines: het inbouwen van de nieuwste technologie of nieuwe functies toevoegen aan oudere (machine)systemen. “Dat gaat om machines die mechanisch nog perfect in orde zijn, maar technologisch wat achterlopen. Wij maken die machines weer helemaal up-to-date, zodat ze voldoen aan de hedendaagse standaarden. De machines worden sneller, rendabeler, zuiniger en vooral ook veiliger. Veiligheid is primordiaal bij veel aanpassingen, en daar letten wij ook extra op”, verduidelijkt Christophe Van de Velde.

Motiv heeft daarbij ook aandacht voor “industrie 4.0”: het zorgt ervoor dat dankzij nieuwe technologie data worden verzameld, wat bedrijven kan helpen bij de optimalisering van de productie. Zo wordt de levensduur van de machine verlengd, en het productieproces verbeterd.

Over Motiv

Motiv is dé specialist in industriële automatisering en roboticaprojecten op maat. Motiv telt 25 medewerkers en is een onderdeel van de Matthys Group.

Terug naar inhoudstafel