Deelnemer in de kijker:

Webdoos


Het verhaal van Webdoos startte 15 jaar geleden, toen Stijn Blomme (36) softwareprogramma’s begon te schrijven waarmee bedrijven en organisaties hun administratie konden automatiseren. Met de spin-off Smart Lions heeft Webdoos nu ook een innovatief portaal gemaakt voor kennismanagement.

"Nieuw platform voor kennisverstrekkers en -werkers"

“De toepassingen van Webdoos zijn heel breed. Een traiteur met verschillende vestigingen kan alle bestellingen van al zijn vestigingen bundelen, terwijl een technisch bedrijf zijn installateurs op de baan al hun opdrachten digitaal kan doorsturen", vertelt Stijn Blomme. Tussen de klanten van Webdoos zaten ook een aantal kennisverstrekkers: universiteiten, hogescholen, vormingsinstituten, opleidingscentra,… “Wij zorgen ervoor dat hun inschrijvingen digitaal verwerkt worden, dat de attesten en diploma’s van alle studenten digitaal worden bijgehouden en geraadpleegd kunnen worden,…” De noden van die kennisverstrekkers inspireerde Blomme om een ‘ecosysteem van kennis’ uit te bouwen. “Je hebt enerzijds de kennisverstrekkers, en anderzijds de kenniswerkers, diegene die opleidingen volgen bij die kennisverstrekkers. Met Smart Lion hebben we een portaal gemaakt dat die 2 groepen met elkaar in contact brengt.” De kennisverstrekkers kunnen er opleidingen op posten, zowel live als on demand, achteraf kunnen ook de nodige attesten erop geplaatst en gedownload worden, en kenniswerkers vinden er ook heel wat persoonlijke informatie. “Zo kunnen we ook bijhouden hoeveel opleidingsuren iemand al heeft gevolgd en hoeveel er nog resten om in aanmerking te komen voor een subsidie of opleidingsverlof. Het vernieuwende aan Smart Lions is dat de informatie niet enkel aan de kennisverstrekker gelinkt blijft. Iemand die een opleiding volgde, zal die altijd blijven zien op zijn profiel, ongeacht of hij of zij bijvoorbeeld nog voor die werkgever werkt die de opleiding bewerkstelligde. Webdoos heeft intussen al 7 werknemers aan boord, 1,5 voltijdse equivalent bekommert zich momenteel over Smart Lions. “We zijn best wel fier op dit portaal”, zegt Blomme. “Dat we een portaal hebben kunnen maken dat beantwoordt aan alle specifieke noden in de sector, was absoluut geen sinecure.” Het is ook met Smart Lions dat Webdoos deelneemt aan de Open Bedrijvendag van Voka.

Webdoos biedt al 15 jaar platformen aan waarmee bedrijven en organisaties hun administratie kunnen automatiseren. Zaakvoerders Stijn Blomme (36) en Stijn Verplancke (37) pakken nu uit met een spin-off: Smart Lions. Organisaties en werkgevers die opleidingen aanbieden en werknemers of zelfstandigen die die opleidingen volgen, vinden alle gebundelde informatie terug op dit innovatief platform.

Terug naar inhoudstafel