De West-Vlaamse deelnemers

Maar liefst 30 West-Vlaamse ondernemingen zetten op 3 oktober hun deuren open voor het grote publiek. Ontdek ze hier!

Belgische Marine (Zeebrugge)

De Marine stelt samen met haar partners de nieuwste technologieën betreffende de inzet van drones (onderwater-, oppervlakte- en luchtdrones) in het maritieme milieu aan het grote publiek voor. Om alles nog interactiever en aantrekkelijker te maken wordt tijdens het volledige weekend de basis opengesteld.

BMW Cocquyt (Sint-Andries)

O. Cocquyt is een officiële BMW-MINI concessie die een totaaloplossing biedt voor zowel nieuwe als tweedehandswagens: aan- en verkoop, atelier en carrosserie. Maar bovenal is het ook een familiebedrijf. Via een rondleiding neemt het team je mee doorheen het bedrijf: receptie, atelier, carrosserie en natuurlijk de showroom met de nieuwste modellen.

Bouwstock Dewulf (Roeselare)

Dit is een familiezaak waar je terecht kan voor doe-het-zelf, hout, interieur maatwerk en tuinhuizen. In 2021 werd een compleet nieuwe winkel gebouwd met een oppervlakte van 2.000 m2 doe-het-zelf-artikelen en 1.000 m2 toonzaal voor tuinhuizen en inbouwkasten, gemaakt in eigen atelier. Tijdens je bezoek zijn er ook tal van leveranciers voor een woordje uitleg en voorstelling van nieuwe producten.

Broucke (Diksmuide)

Broucke staat al sinds 1963 voor warmte en gezelligheid. Het plaatst hout-, pellet-, gas en speksteenhaarden om van een huis een gezellige thuis te maken. Voor afwerking van A tot Z kan je hier ook terecht. Broucke denkt aan de gezondheid van zijn klanten. Daarom biedt het de Oekotube fijnstof filter aan, die ervoor zorgt dat 95% van het fijnstof uit je verbrandingsrook verdwijnt!

DB&S Machines (Hooglede-Gits)

DB&S Machines heeft al meer dan 25 jaar expertise opgebouwd in de verkoop, installatie en het onderhoud van machines voor houtbewerking. Het biedt het beste aan op vlak van kantenverlijming, CNC-boor- & freesmachines, schuurmachines, zaagmachines en andere standaardmachines. Voor elk bedrijf, van éénmanszaak tot industrie, en elke gedreven hobbyist heeft het een oplossing op maat om het werk beter en efficiënter te maken.

Carin Haircosmetics (Middelkerke)

Carin Haircosmetics is een volledig Belgisch bedrijf dat hoogwaardige haarcosmetica produceert voor het professioneel gebruik in kapsalons. De verkoop van de producten aan de kapper gebeurt via een netwerk van verdelers. Op die manier is het bedrijf nauw verbonden met de kapperswereld en kan het snel inspelen op de vragen en noden van de professionele kapper. Daarnaast biedt het klanten ook de mogelijkheid om demonstraties en workshops bij te wonen.

Dewulf (Roeselare)

Dewulf is een topspeler op wereldschaal en full-liner in landbouwmachines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen. Dit 75-jarige familiebedrijf is een referentie in het ontwikkelen en vervaardigen van landbouwmachines voor grondbewerking, het poten, oogsten, inschuren, sorteren en transporteren van aardappelen en groenten. Hier kom je alles te weten over het oogsten van aardappelen en wortelen, van A tot Z.

De Watergroep (Harelbeke)

In het waterproductiecentrum De Gavers maakt De Watergroep drinkwater op basis van oppervlaktewater uit het kanaal Bossuit-Kortrijk. Het Scheldewater wordt er rechtstreeks en zonder buffer uit het kanaal opgepompt en behandeld. Dagelijks wordt hier 30.000 kubieke meter drinkwater geproduceerd.

Ergodôme (Kortrijk)

De ergonomie-experten van Ergodôme bezorgen elke klant het ultieme zit-, slaap- en werkcomfort om dagdagelijks energiek en pijnloos door het leven te gaan en de oorzaken van rug- en nekpijn aan te pakken. Dit zowel thuis als op kantoor. Hier maak je kennis met ergonomie in je dagdagelijks leven, 24u 7 op 7, en sta je even stil bij de voordelen ervan. Bovendien kom je hier te weten dat ergonomisch meubilair ook past in een hedendaags modern interieur.

FARYS - drinkwaterproductiecentrum (Oostende)

Om de leveringszekerheid van water in de kustzone te verbeteren, bouwde FARYS in industriegebied Plassendale een nieuw waterproductiecentrum. Hier verwerkt het als eerste watermaatschappij brak kanaalwater tot perfect zuiver drinkwater, door membraanfiltratie. Ook dat alle technologieën onder één dak worden samengebracht, is uniek.

Galico (Vichte)

Grootdistributeur voor doe-het-zelf-zaken, vakhandel, tuincentra en webshops. Per productgroep is er telkens een eigen huismerk, namelijk Escalo (ladders en stellingen), Practo Home (opberging, inrichting en huishoud), Practo Garden (tuin en buitenbeleving) en Practo Tools (tools, bouw en automotive). Galico is ook verdeler van een aantal andere merken, zoals Grosfillex, Mottez en Garantia. Ontdek het gloednieuwe hoogbouwmagazijn en hoe Galico levert aan DHZ-zaken en tuincentra.

Guldensporencollege campus engineering (Kortrijk)

School voor innovatief onderwijs waar je binnen het STEM-domein naast de richting wetenschappen ook terecht kan voor een opleiding elektriciteit, mechanica, houtbewerking, bouw, vrachtwagenchauffeur en schilderen-decoratie. Op de campus kan je met OKAN en DAS ook nog 2 partners terugvinden. De school voerde een masterplan uit waarbij zo goed als alle werkplaatsen een metamorfose ondergingen. De afdeling garage, die volledig vernieuwd werd, wordt in primeur voorgesteld.

Gutami Solar (Ardooie)

Gutami Solar is specialist in groene energie. Met meer dan 14.000 PV-installaties in Vlaanderen is het trendsetter op vlak van zonnepanelen, batterijen en oplaadsystemen voor elektrische auto’s. Gutami Solar telt momenteel reeds 3 vestigingen, waarvan 2 gelegen in België. Het nieuwe concept Smart Energy People speelt helemaal in op de laatste nieuwe trends en focust zich volledig op het ontzorgen van klanten en hen op weg helpen om zo energieneutraal mogelijk te leven.

Infralia (Wevelgem)

Infralia is gespecialiseerd in infrarood verwarming, zowel voor binnen als voor buiten. In 2020 heeft Infralia eveneens een luchtsterilisator op basis van UV-C licht ontwikkeld dat virussen en bacteriën in een ruimte doodt. U krijgt hier alle info over Infrarood en UV-C licht. In de toonzaal zijn alle apparaten voorgesteld, en kan de warmte ook worden ervaren.

Minerva Cycling (Ieper)

De Ieperse fietsengroothandel Minerva Cycling kan met recht en rede trots zijn op de fietstraditie die het al meer dan een halve eeuw in ere houdt. Al meer dan 100 jaar brengt Minerva kwaliteitsfietsen op de markt voor jong en oud. Het Belgische fietsmerk ontwikkelt fietsen die stevig, veilig en comfortabel zijn. Of je de fiets nu nodig hebt voor woon-werkverkeer, om te sporten of recreatief, bij Minerva ben je aan het juiste adres.

Mondi Poperinge NV

Interesse in een bezoek aan een multinational, een bedrijf met sterke Poperingse roots, marktleider in de productie van industriële papieren zakken? Het parcours loodst je door de drukkerij, waar papier tot leven komt door de bedrukking in hoge kwaliteit. Loop langs de productielijnen, die aan hoge snelheid de lagen papier plooien en lijmen tot een afgewerkte zak. Eindig in de magazijnen, vanwaar de producten verzonden worden naar nationale en internationale klanten.

O-Forty (Oostkamp)

Langs de E40, vlakbij de afrit Oostkamp, ontwikkelde Global Estate Group O-Forty. Dit hypermoderne Business & Meeting Center biedt kantoorruimte voor meer dan 800 werknemers van bedrijven die gericht zijn op Research & Development. In een eerste fase werden 5 blokken gebouwd, waar de eerste bedrijven intussen hun intrek namen. Binnenkort start de bouw van nog eens 3 blokken. In het totaal zal O-Forty 22.000 m² kantoorruimte toevoegen aan het West-Vlaamse kantoorlandschap.

Page Electronica (Poperinge)

Sterke, lokale en onafhankelijke elektronicafabrikant. Op vandaag staat Page Electronica voor een team van meer dan 180 vakmensen, uitgerust met de modernste elektronica-, fabricage- en test- technieken, werkzaam in 3 ploegen, 6 dagen per week. De assemblagerobots werken 24/24. Tijdens Voka Open Bedrijvendag stelt het bedrijf met trots zijn nieuwe locatie voor in de Poperingse industriezone. De PCB-assemblage is in juni vorig jaar verhuisd en de deuren van het nieuwe gebouw staan de hele dag voor je open.

Q Team Bandenbedrijf Vandekerckhove NV (Roeselare)

Specialisatie in plaatsen en herstellen van banden en velgen. De familie Vandekerckhove startte in 1966 in de bandensector. Het bandenbedrijf staat in voor de verkoop, het plaatsen en herstellen van banden. In 2002 ontstond het Q Team- netwerk. Waarbij de families Vandekerckhove, VP en Lambrecht samenwerken en er op die manier in slagen over gans België de nodige service te verlenen aan de klanten.

Roularta Media Group (Roeselare)

Belgische beursgenoteerde multimediagroep, marktleider op het vlak van magazinemerken (algemeen, business- en sportnieuws, vrouwen, lifestyle) en professionele merken in het Nederlands en het Frans, van lokale media in Vlaanderen (streekkranten, zondagskranten, lifestylemagazines, gegeolocaliseerde online reclame, point of sales tv-advertising en networking events), van provinciekranten (Krant van West-Vlaanderen) en van financiële en businesskranten (De Tijd, L'Echo). Roularta is specialist in data met Trends Business Information en runt de Belgische business-tv-zender KanaalZ/CanalZ.

Technische dienst Stad Poperinge

De technische dienst, maar ook Stad Poperinge, neemt voor de eerste maal deel aan Voka Open Bedrijvendag. Ze willen iedereen graag een inkijk geven in de dienst, het nieuwe gebouw en ons uitgebreid machinepark. Tijdens je bezoek kan je dit in levende lijve ondervinden. Er is een uitgestippeld parcours voorzien (duur ±1h45) waarin je kennismaakt met de administratieve maar ook met de uitvoerende diensten.

The Brew Society (Heule)

Ambachtelijke brouwerij en de thuisbasis van de verleidelijke Martha, de ondeugende Zeven Zonden en de heerlijke Vlaams Rood bruin bieren. De meesterbrouwer en zijn team kunnen samen een ervaring van meer dan 100 jaar voorleggen. Ze zijn in staat om zowel lage gisting bieren als bovengisting ale’s te brouwen vanaf 50 hectoliter tot 500 hectoliter per dag. De brouwerij denkt biologisch en ecologisch. In het brouwlaboratorium en met de analysediensten controleren ze het bier en de dranken zelf ter plaatse.

Trappen Verschaeve (Lauwe)

Met een combinatie van vakmanschap en toptechnologie maakt Trappen Verschaeve sinds jaar en dag de gepaste trap voor jouw project. De productie is hier van A tot Z volledig in eigen beheer. Met een up-to-date machinepark is het bedrijf in staat om de beste ambachtslui met de modernste technologie te doen samenwerken. In een geautomatiseerde droogkamer wordt het hout gedroogd in de meest ideale omstandigheden en er is een eigen metaalafdeling met expertise in staal en inox.

Uitvaartzorg Commeyne (Roeselare)

De naam Commeyne staat in Roeselare en omgeving al jaar en dag synoniem aan uitvaartverzorging. Zaakvoerder Adelbrecht Commeyne is de vierde generatie in zijn familie die de taak van uitvaartverzorger op zich neemt. Hij runt het familiebedrijf sinds 2011 samen met Tine Vanhee. Uitvaarttradities respectvol in een nieuw jasje steken, dat is hun doel. Daarom openden ze begin dit jaar een nieuw rouwcentrum. In rouwkamers die vertrouwd en knus aanvoelen kunnen familie en vrienden rustig afscheid nemen.

Van Der Bauwhede veranda's (Waregem)

Al bijna 100 jaar, vier generaties lang, werkt Van Der Bauwhede aan de verbetering van leefruimte en woonomgeving. De creatie van licht en ruimte bieden vaak dat extra comfort wat in de bestaande woonruimte ontbreekt. Doorheen de jaren groeide de familieonderneming Van Der Bauwhede tot één van de modernste verandabouwers in ons land. Op Voka Open Bedrijvendag krijg je er niet alleen de huidige stand van zaken te zien, maar is ook het productiegebeuren van A tot Z te volgen. Er is voor elkeen een rondleiding doorheen de gehele firma.

Vareno Keuken & Interieur Design (Poperinge)

Vareno bestaat al sinds 1990. Het bedrijf is gestart als een eenmanszaakje op zolder en uitgegroeid tot een nog steeds evoluerende onderneming. Voorbeeld hiervan is dat in 2018 de firma uitgebreid werd met een nieuw gebouw voor een eigen lakkerij met een gesloten spuitcabine. Vareno tekent voor elke klant een origineel ontwerp uit, meet bij de mensen thuis de ruimte op, maakt en plaatst zelf het interieurschrijnwerk zoals keukens en allerhande kasten en meubelen op maat. In de lakkerij wordt het plaatmateriaal manueel aangekleurd.

Verstraete.team (Roeselare)

Verstraete is als modern vijfde generatie familiebedrijf Roeselare’s langst bestaande aannemingsbedrijf en mocht zo in 2020 "200 jaar" vieren. Vandaag bestaat het bedrijf uit 4 business units: bouw, hout, immo en zorg. Laat je meeslepen doorheen het labyrint tijdens je wandeling op de vernieuwde bedrijfssite. Laat je verleiden en verbazen door innovatie én door onze rijke geschiedenis. Je ogen vallen gegarandeerd open!

Vlaams Luchtvaartcentrum (Oostende)

Het VLOC is zowel een opleidingscentrum als een dienstencentrum voor diverse partners uit de luchtvaartsector en daarbuiten. Daarnaast kan je bij het VLOC ook vaak terecht voor luchtvaart gerelateerde evenementen. Hier studeren elk jaar studenten vliegtuigtechnieken af in het secundair onderwijs. Via VIVES studeren hier bachelors in luchtvaarttechnologie af, en dankzij unieke afstudeerrichtingen ook lijnpiloten en mensen die gespecialiseerd zijn in Unmanned Aircraft Systems (drones).

Voka | Brugge (Oostkamp)

Neem een blik achter de schermen van Voka | Brugge, de nieuwe hub van Voka West-Vlaanderen op de bedrijvencampus O-Forty in Oostkamp. 600m² aan fysieke en virtuele leeromgeving met ruimtes die uitgerust zijn met state-of-the-art leerinfrastructuur. Daarnaast kan je ook kennismaken met 3 startende, jonge ondernemingen die volop bezig zijn met digitalisering en innovatie.

WYBO Transport & Logistics (Poperinge)

WYBO is een transportbedrijf met een geschiedenis van 50 jaar, gevestigd in Poperinge. Met een familiaal karakter biedt het niet enkel transport maar ook logistieke steun aan. Dit doet het in zijn duurzame magazijnen in Poperinge en in Noord-Frankrijk, met een opslagcapaciteit van 30.000m². Met een wagenpark van een 60-tal trekkende voertuigen en een 200-tal opleggers levert WYBO een vlotte en flexibele service af aan klanten. Op logistiek vlak biedt het een totaalpakket gaande van opslag, over order picking, tot transport aan.

Meer weten?

Op de site van Voka Open Bedrijvendag vind je alle West-Vlaamse deelnemende bedrijven.

Terug naar inhoudstafel