Buko biedt oplossingen voor automatisering laatste productiestap

Je ziet het erg vaak in de maakindustrie: het overgrote deel van de productie is geautomatiseerd, maar de afwerking gebeurt nog grotendeels manueel. Daar zet Buko gericht op in. De machinebouwer uit Kortrijk biedt dankzij de recente diversificatie heel wat mogelijkheden voor fabrikanten.

Buko, opgericht in de jaren 50, profileerde zich aanvankelijk als een toeleverancier voor mechanische ateliers en garagisten. Toen de zaak in 1990 in handen van de tweede generatie (Luk Buysschaert) kwam, ging het bedrijf zich nadrukkelijker toeleggen op aan- en verkoop van apparatuur en uitrusting voor juweliers en goudsmeden, maar ook op machinebouw voor deze sector.

“Voor grote juwelenhuizen maken we onder meer machines die bewerkingen aan trouwringen doen”, vertelt Kris Vierstraete, die het bedrijf 5 jaar geleden overnam. “In de diamantsector zijn onder meer onze sorteringsmachines gegeerd, maar we hebben nog veel meer pijlen op de boog. Zo ontwikkelen we onder meer ook slijpmachines voor het ontbramen van gietstukken, die werken volgens hetzelfde procédé. Ze zijn uitgerust met een erg gevoelige sensor, die als het ware fungeert als de voelsprieten van de robot.”

Behandeling met finesse

De spitsvondige technologie die Buko in machines integreert, zet het inmiddels ook in de medische sector in, vooral voor het polijsten, schuren en ontbramen van tand- en knieprothesen.

“We hebben ons door de jaren heen gespecialiseerd in machines die uitblinken in behandelingen die finesse vereisen. Die zijn niet alleen gegeerd in de juwelen- en diamantindustrie, maar kunnen ook een grote meerwaarde betekenen bij de afwerking van andere productieprocessen.

Heel wat maakbedrijven hebben pakweg 90% van hun productieapparaat geautomatiseerd, maar vallen voor de ultieme stap terug op manuele handelingen. Daar kunnen we met onze expertise en machines nog een meerwaarde betekenen, zeker voor ondernemingen die zich toeleggen op metaal- en/of kunststofbewerking.”

“Onze machines komen vooral tot hun recht bij complexere productieprocessen waar technieken zoals polijsten, ontbramen, schuren en zandstralen cruciaal zijn.”

– Buko

Ontbramen

Zo testte Buko voor Asco, fabrikant van vliegtuigonderdelen, het ontbramen van ‘tracks’ (het laatste stuk van een vliegtuigvleugel). Het creëerde ook een oplossing voor het ontbramen van messen die aardappelen in frieten snijden.

“Dat illustreert dat we niet de zoveelste klassieke robotintegrator zijn. Onze machines beperken zich niet tot het stapelen van doosjes of tot simpele ‘pick & place’-toepassingen, maar komen vooral tot hun recht bij complexere productieprocessen waar technieken zoals polijsten, ontbramen, schuren en zandstralen cruciaal zijn.”

Buko

Buko legt zich toe op machinebouw voor gedetailleerde afwerking van metaal- en kunststofbewerkingen. Gegroeid vanuit de juwelen- en diamantsector, bewijst het bedrijf tegenwoordig haar meerwaarde voor andere sectoren.