Soraya Experte digitalisering en innovatie bij Voka West-Vlaanderen

Neem voorsprong in de digitale versnelling

Voka lanceert digitale quick scan


Onlangs stelden Voka en Deloitte Private in aanwezigheid van Vlaams minister Hilde Crevits de digitale maturiteitsscan voor die ze samen ontwikkelden. Die scan moet ondernemers helpen om hun digitale strategie scherp te zetten en nieuwe technologieën als artificiële intelligentie op te nemen in hun bedrijfsvoering.

Digitale technologieën zoals het gebruik van big data en artificiële intelligentie hertekenen de industriële productie en dienstverlening. Ze laten toe om bedrijfsprocessen anders te organiseren en efficiënter te maken. Dat biedt heel wat mogelijkheden voor bestaande en nieuwe ondernemingen, maar tegelijk creëert het een complexer competitief landschap. Grenzen tussen producenten, verkopers, consumenten en sectoren vervagen. Bestaande economische modellen moeten heruitgevonden worden.

“De coronacrisis heeft ons geleerd dat digitalisering een absolute noodzaak is”, zegt Bert Mons van Voka West-Vlaanderen. “De digitalisering is zelfs in een versnelling terecht gekomen. Bedrijven die hun werknemers niet thuis kunnen laten werken, hun transacties met klanten en bijbehorende facturen niet digitaal kunnen afhandelen en geen online-etalage hebben waar potentiële kopers kunnen kijken, staan ver achter en staan voor een inhaaloperatie. Daarom wil Voka de kennis en ervaring rond digitalisering, en A.I. stimuleren.”

Begeleiding op maat


Maar hoe weet u nu of u al voldoende mee bent op digitaal vlak? Welke maatregelen moeten er nog in uw bedrijf genomen worden en hoe gaat u daarmee aan de slag? Om daarop een antwoord te bieden, sloegen Voka en Deloitte Private – de Deloitte-tak met focus op kmo’s – de handen in elkaar. Het netwerk van Voka en het inzicht in de noden van Vlaamse ondernemingen rond de uitdagingen en bezorgdheden rond digitalisering vormt met de jarenlange, wereldwijde activiteiten in verschillende sectoren, de uitgebreide expertise en het dienstaanbod op het vlak van digitalisering van Deloitte de perfecte basis.

Het resultaat? De digitale maturiteitsscan die in kaart brengt hoe sterk uw bedrijf al gedigitaliseerd is. Op basis van het resultaat reiken we ook tips aan die u kunnen helpen om de digiscore van jouw bedrijf of organisatie te verhogen. Bovendien geven wij de mogelijkheid om uw individuele score te vergelijken met sectorgenoten en andere kmo’s. En daar stopt het niet. Elke ondernemer kan kosteloos een bijkomend opvolggesprek inplannen met een Voka-collega en Deloitte Private-adviseur om het resultaat van de digitale scan verder toe te lichten en aan te geven waarmee uw onderneming kan stijgen op de digiranking.

Meet zelf de digitale maturiteit van uw bedrijf

• Vul nu gratis de digitale maturiteitsscan in van Voka en Deloitte Private. • Vergelijk uw score ten opzichte van sectorgenoten en andere relevante kmo’s. • Ontvang concrete tips om de digitale competitiviteit van uw bedrijf te versterken. • Krijg advies op maat via een persoonlijk opvolggesprek. • Ga direct aan de slag en bepaal samen met uw team de digitale toekomst van uw bedrijf.