Simply Rent en Avis bundelen krachten in 10 filialen

Uitgroeien tot een bedrijf dat zowel voor particuliere als zakelijke klanten een significante meerwaarde betekent in kortetermijnverhuur en leasing van personenwagens, bestelwagens en vrachtwagens: dat is de onverholen ambitie van Simply Rent Belgium. Het bedrijf telt momenteel 10 filialen en wil de grootste Avis-licentiehouder van België worden.

De familie Desimpel is al decennialang gespecialiseerd in trading van brandstoffen. 15 jaar geleden kwam daar via Christophe en Emmanuel Desimpel, die Desimpel Energy Group oprichtten, ook de uitbating van 20 tankstations en een transportbedrijf bij. “Door grote interesse van de markt, verkochten we de tankstations 2 jaar geleden aan Groep Maes”, verduidelijkt Christophe Desimpel. “Ongeveer tegelijkertijd begonnen we in Brugge, Kuurne en Gent met wagenverhuur.”

Strategisch gelegen hoofdkantoor

Eerder dit jaar was er een verdere splitsing van de activiteiten. Emmanuel Desimpel richt zich nu voluit op trading, terwijl Christophe zich verder oriënteerde richting wagenverhuur en vrij snel besliste te fuseren met Koen Van Nuffel, die kan terugvallen op 25 jaar ervaring in wagenverhuur en al een belangrijke franchisenemer bij Avis was. Daardoor telt de gloednieuwe vennootschap Simply Rent Belgium meteen 10 filialen: Brugge, Oostende (luchthaven), Gent, Kortrijk, Mons, Doornik, Sint-Niklaas, Aalst, Leuven en Diest. “We maken van de gelegenheid gebruik om ons hoofdkantoor te verhuizen van Kortrijk naar Gent.”

Zeer uitgebreid wagenpark

Het is in elk geval de bedoeling dat er op termijn nog filialen zullen bijkomen. “We bieden op al onze locaties zowel de services van Avis (kortetermijnverhuur van personenwagens, met onbeperkte kilometers) en Simply Rent (langetermijnverhuur en leasing van ook bestel- en vrachtwagens) aan. Dankzij de uitgebreide expertise kunnen we voor kmo’s het integrale fleetmanagement behartigen.

Ons gigantisch wagenpark (Avis heeft wereldwijd 700.000 wagens in roulatie, waarvan 80% jonger is dan 24 maanden) en de synergie tussen de kantoren laten ons toe heel flexibel in te spelen op klantenbehoeften. Bovendien zijn we als enige autopartner actief op de luchthaven van Oostende en bieden we via onze transportservice de mogelijkheid tot ‘on site’ levering en ophaling binnen de twee uur.”

De nieuwe vennootschap kan ook terugvallen op de ervaring van een wereldspeler zoals Avis. “Door corona zien we de verhuuractiviteiten op luchthavens wel terugvallen. Daar tegenover staat de grotere vraag naar monovolumes (omdat mensen dit jaar liever per auto dan per vliegtuig reizen) en bestelwagens, omdat bijvoorbeeld aannemers de verplichting hadden hun mensen omwille van veiligheidsmaatregelen in meer voertuigen naar de werf te laten gaan”, vult Céline Verleye aan.

“Omdat meer mensen dit jaar met de auto en niet met het vliegtuig op reis gaan, is de vraag naar kortetermijnverhuur van monovolumes gestegen.”

Céline Verleye

20 medewerkers

Simply Rent gaat prat op een heel vlakke structuur, met onder de raad van bestuur (waarvan Christophe Desimpel voorzitter is) 2 CEO’s (Koen Van Nuffel en Danny Vande Sompele) en de filiaalmanagers. Céline Verleye zorgt voor een daadkrachtig en uniform sales- en marketingverhaal. “Momenteel ligt de klemtoon nog op kortetermijnverhuur, maar via leasing ‘à la carte’ willen we de komende maanden en jaren ook voor langetermijnverhuur tot een belangrijke speler uitgroeien.”

Avis en Simply Rent

Meer weten over Avis en Simply Rent? Neem dan een kijkje op