Outsourcing-specialist Smart Solutions opent vijfde kantoor in Kontich

De juiste man of vrouw op de juiste plaats? Het is de ambitie die elke hr-groep wel koestert. Bij Smart Solutions slagen ze er sinds de opstart in 2012 prima in die promesse dagelijks voor hun outsourcing-klanten te realiseren. Nu start het team rond Frederick Verhelst ook met aanwervingen voor vaste contracten bij klanten en komt er een gloednieuw filiaal in Kontich.

Frederick Verhelst bouwde in de hr-wereld al een ruim netwerk én een schat aan ervaring op voor hij 8 jaar geleden met Smart Solutions startte. “We zijn destijds begonnen met Industry, dat zich focust op outsourcing van technici voor productieomgevingen. Vandaag zijn we al actief in 5 niches, met ook Finance (van boekhouders tot CFO’s), Engineering (ingenieurs en tekenaars), ICT (specialisten in informatie- en communicatietechnologie, vooral voor de telecomsector) en Experts (hr-profielen, van payroll-adviseurs tot recruiters). In die periode bouwden we een ruime pool op van mensen die vooral de flexibiliteit en ervaringsopbouw die we hen aanbieden, sterk appreciëren. Ze kunnen extra knowhow opdoen bij verschillende bedrijven en voeren met zekerheid een gevarieerde job uit.”

Geen interne concurrentie


Toch knaagde er na enkele jaren iets bij Frederick Verhelst. “Enkele van de 100 sollicitanten die we wekelijks ontvangen, toonden meer interesse in een vast project. Ook klanten die soms nood hadden aan iemand in vast dienstverband, dienden we te ontgoochelen. Daarom hebben we met Selection recent een zesde divisie gecreëerd die daarop een antwoord biedt. Om interne concurrentie te vermijden, zal Selection zich vooral focussen op hogere IT-profielen, salesmensen, CEO’s, operationele directeurs,…”

Smart Solutions, dat de jongste 2 jaar de titel van Trends Gazelle verdiende, gaat er prat op de West-Vlaamse nummer één in outsourcing van technici te zijn, maar maakt nu ook volop werk van verdere geografische uitbreiding, nadat het ook al kantoren in Geel en Beveren-Waas opende. “Ruim 100 van onze 380 outsourcing-mensen wonen in het Antwerpse. We willen hen nu meer mogelijkheden dicht bij huis bieden door begin 2021 een kantoor in Kontich te openen en zo nog sterker onze stempel op deze regio drukken. Ook daar willen we, net als in West- en Oost-Vlaanderen (kantoor in Merelbeke), onze klanten verwelkomen op gratis Smart Sessions, waarin een interne of externe spreker stilstaat bij een actueel thema.”

“Sommige sollicitanten toonden meer interesse in een vast project. Ook klanten die soms nood hadden aan iemand in vast dienstverband, dienden we te ontgoochelen. Daarom hebben we met Selection recent een zesde divisie gecreëerd.”

– Smart Solutions

Smart Solutions

“Outsourcing blijft onze corebusiness. We raden bedrijven aan outsourcing te beschouwen als een strategisch middel dat flexibiliteit in uitzonderlijke omstandigheden biedt. Als onafhankelijk bedrijf met korte beslissingslijnen zijn we in staat om ten allen tijde razendsnel te schakelen”, besluit Frederick Verhelst.